Paraziták szerepüket. A leggyakoribb élősködők a testünkben - HáziPatika

A Magyarországon előforduló féregfertőzések, Paraziták szerepüket

paraziták szerepüket paraziták Hanti- Manszijszkban

A Science Advances című szaklapban megjelent tanulmány szerint a különböző élősködők csoportja, például a galandféreg, az orsógiliszta, a kullancs, a tetű, a bolha és más élőlények fontos szerepet játszanak az ökoszisztémában annak ellenére, hogy betegségeket okozhatnak és terjeszthetnek az emberek, a haszonállatok és más élőlények között. Hogy megvizsgálják, hogyan hatnak a klíma változásai a parazitafajokra, a kutatók a múzeumok gyűjteményeit kezdték átvizsgálni, elemezve az élőlények földrajzi eloszlását és megjósolva a változásokat.

paraziták szerepüket szarvasmarha galandféreg érdekes tények

Nyolc ország 17 kutatója töltött éveket több tízezer parazitafaj pontos földrajzi előfordulásának kinyomozásával, az adatbázist a lehető legtöbb helyen GPS-adatokkal egészítették ki, írja az MTI. Klíma-előrejelzések használatával becsülték meg, hogyan hatnak élősködőfajra az éghajlat változásának különböző verziói.

Madár emberi paraziták. 9 félelmetes élősködő, ami akár benned is ott lehet

Az elemzésből kiderült, hogy a paraziták sokkal veszélyeztetettebbek, mint a gazdaállatok, amelyeken élősködnek. A legkatasztrofálisabb modell szerint a világ parazitáinak paraziták szerepüket mint egyharmada eltűnhet re.

paraziták szerepüket szag a gyomorból, hogy megszüntesse

A legoptimistább modell szerint 10 százalékuk hal ki. A szakértők szerint figyelembe véve az ökoszisztémában játszott szerepüket, a parazitákat is be kell venni a védelemre szoruló fajok körébe.

paraziták szerepüket gyógyítsa a parazita gyógyszereket

Fontos információk