Srácok szájszaga

A büdös száj legendája – Igaz történetek a bűzös leheletről – és tanácsok, hogy lehet elkerülni
A büdös száj legendája — Igaz történetek a bűzös leheletről — és tanácsok, hogy lehet elkerülni FB Olvasási idő kb. Ha épp a te leheleted kellemetlen, arról minden beszélgetőpartnered tud — csak nagy valószínűséggel épp te nem.

Lassan már itt az első csók ideje, csak az a problémám,hogy rossz a szájszagom és ezzel nem szeretném elrontani az egészet. Fogat minden egyes nap mosok, de úgy látszik, egy belső probléma okozza nálam a gondot.

srácok szájszaga

Mit csináljak? Kedves Levélíró!

Sokakat érint és igen kellemetlen probléma a rossz szájszag.

A legfontosabbat megtetted: minden nap mosol fogatgondolom, többször is. Van-e esetleg rossz fogad ennek ellenére? Mert ha igen, az is okozhat kellemetlen leheletet, ugyanígy a lerakódott fogkő is.

Először a fogorvost kellene felkeresned, ha mostanában nem jártál nála. Ő megállapítja, hogy van-e fogászati ok a háttérben és szükség esetén a kezelést is elkezdi.

srácok szájszaga

Ha mindent rendben talál, akkor gasztroenterológus szakorvoshoz a gyomor-bél rendszer betegségeivel foglalkozik kellene beutalót kérned a háziorvosdtól, mert egyes belgyógyászati betegségek is okozhatnak szájszagot.

Az orvosilag srácok szájszaga nevezett jelenség rossz lehelet okai kóros folyamatok lehetnek. Ez a kellemetlen szag kiindulhat a szájüregből, a tüdőből, de az emésztőrendszerből is.

  • Parazitaellenes segítség
  • Он искал глазами Сьюзан Флетчер, но она уже стояла прямо перед экраном, на котором крупным планом было видно лицо Дэвида Беккера.
  • Paraziták elleni egyszerű gyógyszerek
  • 10 tipp a rossz szájszag ellen
  • Но и она тоже многим была обязана Стратмору: он стал ее защитником в мире рвущихся к власти мужчин, помогал ей делать карьеру, оберегал ее и, как сам часто шутил, делал ее сны явью.
  • Rossz a leheletem, mi az oka?
  • Rossz lehelet gyomorégés kezelése

A szájüregből eredeztethető szájszagért leggyakrabban a hiányos szájhigiénia tehető felelőssé, de súlyos fogágybetegségek például az így és a fog közötti tasakban gennytermelő baktériumok szaporodása, fogágygyulladás, parodontitisa csökkent nyáltermelődés, a lepedékes nyelvvagy a szájüregben kialakult, bakteriálisan felülfertőzött sebek is okozhatnak nálad hasonló kellemetlenségeket.

Amennyiben rendszeres fogmosással, fertőtlenítő szájöblítők egy-két hetes használata után sem múlik a szag, fordulj fogorvoshoz!

srácok szájszaga

Nemcsak fogászati oka lehet a rossz leheletnek A szájszag indulhat a légutakból vagy a gyomorból is. A gyomorszáj elégtelen záródása reflux, rekeszizomsérvvagy bármilyen pangó, gennyes váladék a tüdőben tüdőgyulladás srácok szájszaga hörghurut esetén is okozhat nálad rossz leheletet, mint ahogy a krónikus arcüreggyulladás is előidézheti a problémát.

A rossz szájszag utalhat ugyanakkor előrehaladott máj- vagy vesebetegségre is. Elhanyagolt, vagy fel nem ismert cukorbetegség legjellemzőbb tünete lehet az acetonos-gyümölcsillatú lehelet, ha ilyet tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz.

A legkellemetlenebb általában az, hogy nem is tudunk róla, hogy rossz a leheletünk, amíg valamelyik barátunk finoman nem figyelmeztet rá. A rossz lehelet 5 fő oka 1. Baktériumok — A szájban lévő baktériumok, melyek a fogak között élnek és a nyelvet is belepik.

KamaszPanasz a rovat legfrissebb cikkei Miért fáj a…? A leggyakoribb ké Koronavírus: te is segíthetsz!

srácok szájszaga

Kapcsolódó cikkek.

Fontos információk